Vlees zonder e-nummers

U zou denken dat vlees een natuurlijk product is waardoor er geen e-nummers in voorkomen. Niets is minder waar. Aan vlees van de supermarkt of slager wordt van alles toegevoegd om te kleur, smaak of houdbaarheid aan te passen. Van nature krijgt vlees een bruine kleur, terwijl de supermarkt graag rood vlees ziet. Om het vlees rood te houden worden de e-nummers E150b, E150d en E221 t/m E228 toegevoegd (sulfiet). Ook in kruidenmengsels om het vlees een kruidig smaakje te geven komen vele e-nummers voor.

Gelukkig zijn er ook mensen die dit anders willen. Zij willen de mensen de keuze geven om vlees te kopen zonder e-nummers. Dat doen zij door vlees te verkopen van hun eigen Schotse Hooglander runderen. De runderen lopen buiten in de natuur of in een weiland en eten alleen natuurlijke voeding. Vervolgens wordt het vlees van deze runderen niet vermengt met allerlei e-nummers of andere middelen maar gewoon ingevroren en verkocht. De website van dit bedrijf is www.schotsehooglanders.nl

Reageren is niet mogelijk