E951 weer terug in Pepsi cola light

Pepsi gaat opnieuw aspartaam gebruiken in haar light cola versie in de VS. Nog geen jaar geleden schrapten zij E951, aspartaam, juist uit de producten omdat zij dachten dat mensen hun product minder kochten omdat er aspartaam in zat. Het bleek dat de verkoop niet meer toenam na het vervangen van aspartaam voor een andere zoetstof. Klanten klaagden over de veranderde smaak en vonden het niet meer zo lekker. De drankjes waren gezoet met de zoetstof  sucralose.

In de VS worden Pepsi MAX en Pepsi Zero Sugar in het najaar 2016 opnieuw geïntroduceerd en zullen vanaf dan weer aspartaam bevatten. Diet Pepsi zal doorgaan met het gebruik van sucralose.

Pepsi Co schreef in november 2015 al dat in Nederland aspartaam niet wordt verwijderd uit de drankjes. Bij ons is er dus niets veranderd.

Reageren is niet mogelijk