Lactose-intolerant

Sommige mensen kunnen de stof lactose niet afbreken, waardoor zij last krijgen van hun darmen bij het eten van lactose. Lactose is te vinden in melkproducten, zoals bijvoorbeeld kaas, koemelk, geitenmelk, yoghurt, melkchocolade en roomijs.

E-nummers die gemaakt zijn met behulp van melk, kunnen nog resten van lactose bevatten ook al bestaat het E-nummer zelf niet uit lactose. Het is belangrijk om te weten dat mensen met lactose-intolerantie waarschijnlijk geen last zullen hebben van deze E-nummers in het voedsel, omdat de concentratie lactose extreem laag is in het eindproduct.

De volgende E-nummers bevatten waarschijnlijk lactose:

E-nummer Naam Oorsprong
E101 Riboflavine Gele kleurstof gewonnen uit melk en eieren.
E213 Calciumbenzoaat Conserveringsmiddel uit fruit of zuivelproducten.
E234 Nisine Conserveringsmiddel
E966 Lactitol Een suiker-alcohol gemaakt uit lactose.

Comments are closed